Стефан Данаилов: Този живот трябва да се гледа и с усмивка 21.03 | 08:36

"Снимам непрекъснато. Получих една много интересна покана, на която не отговорих"

От iNews.bg

Любимият на поколения българки актьор Стефан Данаилов пребори най-страшното. След тежко боледуване Ламбо отново е на сцената. Той успя да пребори лимфона и вече дори е обърнал поглед към задълженията си на депутат.

Здрав и бодър, пълен с енергия, той седна отново при колегите си в парламента.

"Колко е хубаво от време на време да изчезваш от политическото пространство! Без да включа, се върнах в първия ден на пролетта. Просто онзи ден погледнах, че на 19 март ми свършват болничните, и казах вкъщи, че и аз приключвам с болничните. Те могат да се удължават, тъй като моята битка продължава все още", разказа Стефан Данаилов в първия му работен ден. 

Пред в. "24 часа" Ламбо споделя, че тези 4 месеца, в които е трябвало да седи повече вкъщи поради грипове и ниската му имунна система, е наблюдавал много от работата на журналистите. Де факто чрез медиите се е информирал за случващото се у нас.

Но е избягвал да гледа политика - "преминах на криминални филми и на смешни книги. Много интересно, попаднах на книги на известни мои познати, които са преживявали подобни състояния като моето. В Париж бях взел книгите на Рангел Вълчанов, бог да го прости, за да ги дам на една негова приятелка, и зачетох отново за неговото отношение, неговата усмивка към едно лошо заболяване, което имаше. Една смешна преоценка за живота. Това ми е по-интересно."

Въпреки битката с тежката болест, Ламбо не е загубил вярата си в живота и заключава: "Този живот трябва да се гледа и с усмивка."

И независимо от политическите му ангажименти, Стефан Данаилов не изневерява на актьорската професия и продължава да се снима. "Снимам непрекъснато. Получих една много интересна покана, на която не отговорих."

 

 Ламбо споделя и още: "В новата интересна роля не мога да вляза и не се свързах с хората. То е друг разговор, който стана случайно. В момента се реализира един "Хамлет” съвместно между Столична и Благоевградска община в двата театъра. Споделих с един от младите колеги, с които снимаме във "Фамилията” и който се готвеше за кастинг в "Хамлет". Казах му: "Виж какво, задължават ли ви да бъдат от монолозите на Хамлет?” Той вика: "Не.” Казах му: "Я вземи монолога на краля. Уникален е.” Той ме попита защо. Обясних му, че навремето, когато играех Хамлет, много исках да играя краля. Викам му: "Беше ми мечта, но тогава Асен Шопов каза, че нямаме Хамлет и аз ще съм Хамлет, а Велко Кънев, бог да го прости, ще играе краля.” И той това го споделил пред хората - че заветна мечта на Ламбо била да играе краля. В почнаха да ми звънят. Аз съм в това време в Париж, разпнат между апарати, проверки и кървища. (Смее се.) Решили, че като е заветна мечта, ще я реализирам. Но така си и остана. Не, не може."

Водещи

Най-четени