Стихията във Варна взе още една жертва 20.06 | 07:02

Тяло на жена е намерено под камара от коли в кв. "Аспарухово"

От Мая Александрова

Жертвите от наводнението във Варна станаха 11, предаде БНТ.

Тяло на жена беше намерено в камарата от коли, която е натрупана на улица "Горна Студена" в кв. "Аспарухово". Водата е минала първо оттук, преди да нанесе пораженията на централния булевард "Народни будители".

Ток в кв. "Аспарухово" няма. Продължава издирването на изчезнали. Хората са по улиците. Има съмнение за втора вълна. Варненци се притесняват, че до часове жертвите от наводнението могат да станат и повече от 11, пише varna.utre.bg.

"Много е тежка ситуацията, особено в квартал "Аспарухово". Почти целият квартал е засипан с кал, дървета, доста коли са затрупани една върху друга. Най-тежко е състоянието на улица "Горна студена", където пред една от къщите има натрупани страшно много автомобили, над 20 поне по моя преценка", каза министърът на транспорта Данаил Папазов, цитиран от агенция "Фокус".

"Пуснато е локално осветление, тъй като в цяло "Аспарухово" няма в момента ток от съображения за сигурност. Работи се много активно. Спасителните екипи, военноморските сили, командващият флот е тук, така че всичко възможно се прави. Включително има доста хора, които живеят в момента на улицата и се включват. Трябва да разчистим улицата, защото отново започва да вали и тази тапа ако не бъде изчистена, няма накъде да се оттича водата. В момента наистина се извършват операции и разчистването трябва да става много внимателно по простата причина, че има съмнения, че в къщите има хора, а не знаем тяхното състояние, така че това е ситуацията, тежка е. Има също така коли, които са паднали в канала, който свързва пристанище Варна Запад с морето. Тежка е ситуацията в цялото "Аспарухово", въобще във Варна е тежка ситуацията", каза още Папазов.

Водещи

Най-четени