Стойнев: Ромските гласове за ДПС са бомба със закъснител 07.10 | 15:13

"Ако не ги научим да работят... нищо не добро не ни чака", смята ексминистърът

От iNews.bg

Многото подадени за ДПС ромски гласове на предсрочните избори са "бомба със закъснител", смята зам.-председателят на НС на БСП Драгомир Стойнев, който бе и водач в региона на листата на коалиция "БСП- лява България" на изборите в неделя.

По думите на Стойнев, "ако не ги научим (бел. ред. – ромите) да работят занапред и продължим да се правим, че не забелязваме този проблем, нищо добро не ни чака", предаде БТА.

Той посочи, че ако ГЕРБ не успее да състави правителство, ще има нови избори. "Не било сериозно обаче БСП да прави опити за правителство, при положение че в новия парламент ще има около 40 депутати", каза той.

"Въпреки, че се оттласнахме от дъното, което за нас бяха изборите за Европейски парламент, БСП категорично загуби тези избори", призна Стойнев. Той не пропусна да отбележи и разпиляването на левия вот.

"Избирателите отредиха на "БСП лява България" място на опозиционна партия, ако получи покана за коалиционно правителство, БСП трябва да се отзове и да се обсъдят националните приоритети, но всичко да е прозрачно и решенията да се вземат от Националния съвет. Всичко е в ръцете на първата политическа сила сега", каза още той.

Най-четени