Стойнев призова за тактичност, когато се говори за рудник Ораново 23.07 | 11:28

Най-важното в момента е да намерим момчетата и да успокоим семействата им, каза той

От Елица Елефтерова

Преди да станем политици, бизнесмени, журналисти, синдикалисти, сме преди всичко хора. Това заяви в началото на днешното заседание на Обществения съвет по енергетика към МИЕ министър Драгомир Стойнев, визирайки трагедията в рудник "Ораново", информира БТА.

"Най-важното в момента е да намерим момчетата и да успокоим семействата им. Всяка информация, която се появява в публичното пространство, оказва силно влияние върху хората, участващи в спасителната операция", заяви Стойнев, цитиран от ведомствената пресслужба.

Минно-спасителните дейности към днешна дата напредват с възможно най-бързи темпове. Няма големи скални късове и от общо 54 м до момента напълно изчистени са 24 м. Осигурени са дървени подпори и метални рамки за крепежа, както и две помпи.

Стойнев посочи също, че темата за обстоятелствата, довели до кризата, е важна. По тази причина той е разпоредил проверки, включително и от Инспектората към МИЕ. След като приключат спасителните дейности, публично ще бъдат оповестени резултатите от тези проверки, стана ясно от изказването му.

Водещи