Стойчев: Връщането на Нинова като лидер на БСП спира опасен деградационен процес в партията 18.06 | 10:44

Най-голямо впечатление направи пределната й откровеност и наричането на нещата с точните им имена, коментира социологът

От iNews

С връщането на Корнелия Нинова на ръководния пост в БСП се наблюдава спиране на опасен деградационен процес в партията. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" социологът Кънчо Стойчев.

Според него оттеглянето на заявката за оставката на лидера на БСП е крачка напред.

Диалогът е голямото предизвикателство пред Корнелия Нинова, добави той. Социологът коментира мотивите за решението й, които бяха представени на конгреса в неделя.

"Най-голямо впечатление направи пределната откровеност, наричането на нещата с точните им имена. Тя се изправи пред всички, притихна и каза: "Вие искате да продадете БСП, БСП не е за продан. Събирайте си парите и се омитайте." Това оказа огромно влияние и мина като буря, като ураган през залата и последва стрес. Нито един от тези с портфейлите не стана да каже дори една дума. Изчезнаха, потънаха вдън земя. Тогава реакция се случва, когато си говори истината”, обясни Кънчо Стойчев.

Той каза още, че въпреки добрите резултати на евроизборите за БСП, левицата не може да помете ГЕРБ. Според него "победата" на ГЕРБ беше открадната от БСП. Някои от предизборните сондажи на общественото мнение отразяват по-добре ситуацията в България, отколкото самите избори, добави социологът.

Водещи

Най-четени