Столицата ни трябва да е климатично неутрална до 2030 година 15.02 | 14:15

Това изтъкна кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при откриването на бизнес форум на тема "Заедно за по-малко CO2 емисии", организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара

От iNews.bg

През 2022 година София бе обявена от Европейската комисия за един от стоте климатично неутрални и интелигентни градове на бъдещето, които ще участват в мисията на Европейския съюз. Целта трябва да бъде постигната до 2030 година.

Това изтъкна кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при откриването на бизнес форум на тема "Заедно за по-малко CO2 емисии", организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара.

"Поставянето на София до градове като Копенхаген, Гьотеборг, Париж и Милано е оценка за нашата програма и за доверието, както и задача, с която може да се справим, само ако работим заедно", добави Фандъкова.

По думите й зелените политики включват целия спектър на човешката дейност и това означава осъзнаване, оценка и промяна в живота на всички - от използването на възобновяеми енергийни източници и намаляване на потреблението на енергия, през чиста мобилност и озеленяване, до нулеви отпадъци. 

Социалната отговорност се измерва и с реално участие в промяната на средата и то сега, защото от това зависи какви градове ще оставим на нашите деца и внуци, отбеляза още Фандъкова.

Тя припомни първия пилотен проект по програмата "Гора в квартала", започнат през тази година на определени подходящи локации в район "Подуяне".

Водещи

Най-четени