Столичани, очаквайте честитки за данъците! 14.02 | 21:23

От общината напомнят, че ако платите по-рано, ще ползвате отстъпка

От Филипа Тодева

До 21 февруари столичани ще получат съобщенията за данъка върху недвижимите имоти и за такса "смет". Информацията за дължимите суми ще бъде публикувана и на сайта на Столичната община. Зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов припомни, че, ако данъците за недвижимите имоти и за моторни превозни средства бъдат платени до 30 април, е предвидена 5-процента отстъпка.

Когато данъците се плащат на две вноски срокът за първата ще бъде 30 юни, а за втората вноска - 30 октомври. Плащането на такса "битови отпадъци" може да се извърши на четири вноски със срокове - 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември, допълва БТА.

След измененията в Закона за местните данъци и такси от края на миналата година е променена отстъпката за данъка за превозните средства с мощност до 100 конски сили. Намалението в данъка за автомобилите с катализатор, произведени след 2000 година, регистрирани в Столичната община, е 40%. Моторните превозни средства с евростандарт 3 и 4 ползват 50% отстъпка, а автомобилите със стандарт 5 и 6 - 60%.

Водещи

Най-четени