Столичанин превърна жилището на свой познат в депо за дрога 24.09 | 14:50

Задържан е за 72 часа

От Филипа Тодева

При полицейска операция в Трето РУП-СДВР за разпространение на наркотици е задържан М.Й. (35 г.) с прякор Негъра от София. Това съобщиха от ОД на МВР София.

На 20 септември служители от районното управление проверили жилище в столичния кв. "Красна поляна”. Полицаите заварили там М.Й., който е регистриран на друг адрес.

Той опитал да заблуди разследващите като обяснил присъствието си с твърдението че стопанинът на дома го помолил да наглежда апартамента, докато отсъства. Оказало се, че М.Й. всъщност го ползва като депо за наркотици. При претърсване криминалистите открили електронна везна и седем полиетиленови топчета с бял прах на кристали - амфетамин.

Резултатът от назначената в столичната дирекция експертиза показал, че общото количество на синтетичния наркотик е 5.13 грама. В хода на разследването се установило, че Негъра е известен на полицията и осъждан за кражби и наркотици.

Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура и М.Й. е привлечен като обвиняем по чл.354А от НК. Наложена мярка за неотклонение "задържане под стража” за 72 часа.

Водещи

Най-четени