Столичен инспекторат: Спирките и подлезите в София са почистени от снега 05.01 | 17:03

Чистят се и вътрешнокварталните улици

От iNews.bg

Спирките и подлезите в столицата са в добро състояние след снеговалежите. Това каза пред Радио "Фокус" директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева. Тя увери, че вътрешнокварталните улици се чистят едновременно с най-значимите пътни участъци. 

"Тази година кметът разпореди едновременно с улиците с обществена значимост да се чистят и вътрешноквартални улици – там, където това се налага, особено в крайградските райони – т.нар. стръмни опасни улици – и фирмите го осигуриха. Разбира се, че в равнинната част, особено в центъра, нямаше нужда от такова почистване, защото нямаше снегонатрупване, но, да кажем, в район "Банкя" има много такива улици, в район "Витоша", в район "Панчарево", в "Кремиковци", в "Овча купел" има някои неизпълнения на фирмата. Като цяло обаче те създадоха организация и осигуриха условия за придвижване във вътрешнокварталните улици”, обясни тя. 

 Инж. Веска Георгиева допълни, че фирмите, които не са изпълнили задълженията си в срок, ще бъдат санкционирани.

 

"Проблеми е имало на бул. "България", както и в ж.к. "Люлин", където фирмата, ангажирана с почистването, се е забавила”, каза още инж. Георгиева.

Водещи

Най-четени