Столична община: Изтича срокът за такса смет 20.11 | 13:08

Остават 10 дни до края на тазгодишната кампания, припомнят от кметството

От iNews.bg

Още 10 календарни дни остават до крайния срок – 30 ноември, в който собствениците на недвижими имоти трябва да платят последната вноска на такса битови отпадъци за настоящата година. След това върху дължимите суми започват да се начисляват лихви. До края на този месец фирмите, които искат през 2019 г. да плащат такса смет според генерираното количество отпадък, трябва да подадат декларация в дирекция "Икономика и търговска дейност" на Столична община. В противен случай таксата смет за бизнеса е по 10 промила върху отчетната стойност на имотите.

Крайният срок за плащане на годишния данък сгради и данък МПС за граждани и фирми беше 31 октомври и върху неплатените задължения вече се трупат лихви, напомниха от дирекция "Общински приходи" на Столична община.

Плащане на местни данъци и такси може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Друга възможност е по банков път или през електронната страница на Столична община  https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

Водещи

Най-четени