Столична община стресира служителите си 08.04 | 15:18

Липсата на перспективи в кариерата също демотивира работещите в образователния сектор

От Гергана Златкова

Стресът и недостатъчните перспективи за развитие в кариерата са сред основните проблеми на служителите в образователния сектор на Столичната община.

Данните са от проучване по проект "Модерната администрация - гарант на модерното образование", на  Столичната община в партньорство с Областната администрация на София-град, по ОП "Административен капацитет", съобщават изпълнителите от КПМГ.

Проектът има за цел да установи доколко служителите в образователния сектор в направление "Образование" на Столичната община и районите на София са мотивирани да изпълняват служебните си задължения.

Според изследването служителите от дирекциите и отделите "Образование" в столичната и районните администрации са най-силно удовлетворени от условията и атмосферата на работа, включително работата в екип и от поведението на техните ръководители, които признават постигнатите резултати. 

По проекта е създаден и Наръчник за управление на човешките ресурси при бедствия и извънредни ситуации, влияещи върху училищното и предучилищното образование, допълва БТА.

Водещи

Най-четени