Стотици на протест в защита на съдия Мирослава Тодорова 12.07 | 21:00

Над 330 души са заявили, че ще присъстват

От Филипа Тодева

Над 330 са заявили, че ще се включат със сигурност в утрешния протест в защира на съдия Мирослава Тодорова, който ще се проведе в София. 78 души още се колебаят, а над 2000 не са отговорили. Събитието е огласено в социалната мрежа Facebook под наслова "Протест срещу опитите на ВСС да се саморазправи със съдия Тодорова".

"Това решение е еманация на зависимостта на ВСС от конюнктурни интереси и последователна проява на безпринципност и двоен стандарт. То минава всяка граница на търпимост, защото в контекста на добре известните на всички ни обстоятелства, разкрива истинската неспособност на органа на самоуправление на съдебната власт да отстоява независимостта й и да бъде гарант за пълноценното й функциониране", се казва в описанието на Facebook събитието.

Протестиращите подчертават, че Мирослава Тодорова е единственият съдия в съдебната система, която е уволнена за три просрочени съдебни акта. "Съдии от СРС, СГС, САС и ВКС отменят делата си за утре и ще протестират срещу опитите за опитомяване на Темида", подчертават още защитниците на Мирослава Тодорова. Протестната проява започва в 10:00 часа пред сградата на ВСС.

Водещи

Най-четени