Стотици необитаеми къщи година след трагедията в Мизия 02.08 | 12:43

Жителите на града все още търсят виновник

От iNews.bg

Година след опустошителното наводнение в Мизия, все още стотици са без дом и искат отговор на въпроса "Кой е виновникът?". Днес в града беше отслужен молебен за здраве и преодоляване на последиците от наводнението, предаде Нова тв.

Миналата година водната стихия отне два човешки живота, а стотици семейства останаха без покрив над главите си. Местните хора са гневни и поради друга причина – от експертизата през месец май стана ясно, че виновни за трагедията няма.

"Как се живее у фургоните?! Там е като в крематориум - 40 градуса е. Елате да пробвате, ако не вярвате", казва дядо Петко пред камерите. Неговите съграждани добавят,че в града в момента няма вода - ако изобщо се появи, тя църцори на капки от чешмите и категорично не става за пиене.

Жителите на Мизия продъжават да не вярват и в още едно нещо- това, че причина за потопа са само силните дъждове. Те са направили собствено разследване и са категорични, че язовири са виновни за нещастието им.

 

Час от населението се е изнесло при роднини, докато ремонтира къщите си- в момента влагата и ужасната миризма все още господстват в постройките.

 

Водещи

Най-четени