Стотици протестираха срещу “безобразията на монополите и ценовия терор” 03.07 | 16:23

Известни личности от шоубизнеса и хора на изкуството подкрепиха протеста срещу ДКВЕР и доставчиците на услуги

От Георги Георгиев

С ритуално шествие на каруца с триглав змей, всяка от главите на който символизира ток, вода и парно, стартира протестният митинг "Заедно срещу безобразията на монополите и ценовия терор”, организиран от Движението за национално единство и спасение "ДНЕС”, информира Булфото.

Каруцата, теглена от човек-вол, бе дарена за отглеждане на ДКЕВР, в чиято роля се превъплъти певецът Дичо. Той "нахрани” обилно триглавото чудовище със сметки за ток, парно и вода, като през цялото време беше освиркван от множеството, събрало пред градинката на "Кристал”.

Да подкрепят протеста на гражданите дойдоха известни личности, между които Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Николай Урумов, Дани Милев, Дичо и др. Всички те отправиха призив към хората да не мълчат, а да търсят активно правата си на граждани и потребители.

След сценката пред "Кристал” участниците в митинга се събраха пред Народното събрание, където поискаха то да изпълни незабавно исканията, включени в националната подписка на "ДНЕС” срещу монополистите, към според организацията са се присъединили над 700 хиляди българи.

Най-четени