Стотици се борят с огнената стихия в района на „Бистришко бранище“ 03.07 | 08:03

Няма опасност за жителите на Бистрица, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова

От Филипа Тодева

Няма опасност за гражданите за Бистрица заради пожара в района на "Бистришко бранище”. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ.

В овладяването на пожара са се включили стотици пожарникари и доброволци, както и три хеликоптера. Изсипват се тонове вода, но засега критичният участък на пожара не е преминат. Вече трети ден пожарът в "Бистришко бранище" не е овладян.

Доброволците, които са допуснати да помагат в погасяването на пожара в района на "Бистришко бранище” преминават инструктаж за безопасно поведение. Изискванията към тях са да бъдат физически здрави и по възможност да са преминали планинско обучение или курсове по ориентация.

Те трябва да са облечени с блузи с дълъг ръкав, дълги панталони и цели високи обувки. В себе си доброволците трябва да носят раница с вода и суха храна за един ден, слънчеви очила, шапка, фенерче и ръкавици.

Продължават усилията на 350 пожарникари, полицаи, служители на горски стопанства и доброволци за овладяване на огнената стихия в района на резерват "Бистришко бранище” на Витоша.

Водещи

Най-четени