Стотици удавени животни в Добрич отиват в екарисаж 03.07 | 07:12

Четирима доброволци са били уволнени заради отсъствието си от работа

От iNews.bg

Над 320 удавени животни - кокошки, зайци, кучета, кози и ярета, са събрани и извозени от засегнатите райони на Добрич и обезвредени във варненския екарисаж. Това съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните в града.

Труповете на животните са открити да плуват в коритото на река Добричка или в образувалите се след потопа от 19 юни блата и локви по бул. "Русия", ул. "Индже Войвода", ул. "Копривщица" и в местността Гаази баба.

Общото тегло на животните е 840 кг. Извършена е дезинфекция на всички адреси.

Военнослужещи от поделенията в Шумен, Белене и Русе продължават да помагат за ликвидиране на последствията от фаталното наводнение. Те са разпределени на групи в три от засегнатите части на града с необходимата специализирана техника - кирки, лопати, моторни помпи, резачки, защитно гумирано облекло, транспортното осигуряване и екскаватор.

Военнослужещите почистват речното корито на р. Добричка от дървета, храсти и други отпадъци, отводняват водния колектор на помпена станция за отпадни води. Третата група разчиства отломки, строителни отпадъци и наноси от тиня в района на Хуманитарната гимназия и участва в сортиране и изнасяне на имущество от склада на ДКЦ - 2 Добрич.

Четирима доброволци, помагали във Варна, са били уволнени заради отсъствието си от работа, съобщи шефът на БЧК Христо Григоров. Според него с промени в кодекса на труда трябва да се въведе защита за такива хора, предаде в. "24 аса".

Водещи

Най-четени