Стоянова за скандала в ДАИ: ГЕРБ не би могла да носи отговорност за всеки свой член - закононарушител 02.04 | 13:43

Цветелин Цветанов не бил политическо назначение, а експерт, но без морални устои

От iNews.bg

Партията не би могла да носи отговорност за всеки един член, ако той си позволи да върши закононарушения. Това заяви Менда Стоянова във връзка с арестите на хора от ГЕРБ в ДАИ, цитирана от "Фокус".

"ГЕРБ по никакъв начин не толерира закононарушения, като тези, констатирани в Автомобилна инспекция", увери Стоянова.

"Като гражданин и народен представител съм възмутена, защото явно става дума за стройна организация, която не е действала от няколко месеца, дори година. Това е изграждано във времето за един доста дълъг период, с доста сериозни връзки отдолу нагоре, отгоре надолу, с цел закононарушение и извличане на лична полза”, отбеляза тя.

Депутатът определи това като безобразие и изказа задоволство от това, че прокуратурата е намерила достатъчно доказателства, за да направи тези разкрития.

"Дано да си получат наказанията и да не останат само разкрития, които да завършат с оправдателни присъди, справка или дописка”, добави Менда Стоянова.

Според нея, Цветелин Цветанов е бил в системата, а не външен човек, за който да се твърди, че е "парашутист”.

"В този смисъл, не може да се говори за политическо назначение. Нормално е тези, които са изградили експертизен капацитет да бъдат издигани на определени позиции. Друг е въпросът, че явно моралните им устои ги няма”, добави Стоянова.

Водещи

Най-четени