Страхил Ангелов: В ДФ "Земеделие" очевидно нещата не вървят 09.07 | 16:02

Води се битка между ДПС и БСП за ДФ "Земеделие", смята депутатът

От iNews.bg

"Води се битка между ДПС и БСП за Държавен фонд "Земеделие" – не ги познавам тези хора. Тези хора не са от БСП." Това заяви депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов.

Той посочи, че не знае в коя партийна организация членуват ръководителите на фонда и кой съвет на "Позитано" ги е предложил, както и кой съвет на "Позитано" е застанал зад тези кандидатури.

"Аз лично съм ги виждал тези хора само веднъж. Преди един месец те дойдоха на заседанието на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове за една година. И доколкото това е най-голямата структура в нашата родина, в този казус аз заставам зад министъра на земеделието и храните. Аз съм гласувал за този министър, аз не съм гласувал за тези хора. Тези хора не ги знам какви са. Щом той им иска оставките, те трябва да ги дадат", каза още Ангелов.

"Аз съм силно притеснен като член на Комисията за контрол на европейските фондове. В ДФ "Земеделие" очевидно нещата не вървят. Всеки ден получавам множество оплаквания. Има огромно забавяне на обработката на каквито и да е документи, което излага доста от проектите на риск, особено  инфраструктурните, тъй като все пак сме в края на програмния период. Няма време да се бавим с елементарни неща, като анекси и прочие", коментира Страхил Ангелов.

Той посочи, че се саботира УС на фонда. Вече за няколко заседания няма кворум и не могат да се вземат абсолютно никакви решения, предаде агенциа "Фокус".

Водещи

Най-четени