Страхил Ангелов: Силна левица е ключът срещу ГЕРБ 05.07 | 09:44

Сергей Станишев е опитен политик, смята той

От Теодора Кокаланова

"Трябва да бъде създадено по-широко обединение, например Обединена българска левица, за да си върнем изгубилите хора. БСП трябва да върне морала в политиката. Силна левица е ключът срещу ГЕРБ", отбеляза депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов в студиото на Нова телевизия. 

Според Ангелов левите партии трябва да се обединят, за да има коалиция срещу ГЕРБ и Бойко Борисов. "Някъде сме сбъркали, трябва да видим къде. Това е много по-важно от връчването на една оставка", отсече депутатът. 

По думите му на предстоящия пленум на партията трябва да бъде уточнено какъв ще бъде коалиционния формат, в който БСП ще участва на предстоящите парламентарни избори. "Ако искаме да постигнем добър резултат и да спечелим изборите, ни е необходима успешна програма", отбеляза Ангелов. 

Ангелов апелира за свикването на конгрес 26-27 юли и промени в устава и подчерта "Незнам какво ще предприеме Сергей, но той е опитен политик". "Разчитам, че пленума и членовете на Националния съвет ще подходят разумно. Справедливото разпределяне на благата и социална политика - това е в основата на партията", каза още Ангелов. 

Водещи