Стрелецът от Бузовград излезе на свобода срещу "подписка" 24.09 | 20:49

Кметът е категоричен, че мъжът няма психични проблеми

От Теодора Кокаланова

62-годишният Ибрям Караасан от казанлъшкото село Бузовград, който във вторник (23 септември) бе арестуван, след като стреля по съседи във въздуха с незаконна пушка, бе освободен от ареста, тъй като 24-часовият срок за полицейското му задържане изтече. Наложена му е най-леката мярка за неотклонение "подписка".

От Районната прокуратура в Казанлък отбелязаха, че срещу Караасан е образувано досъдебно производство, но засега не му е повдигано обвинение, информира в. "24 часа". Най-вероятно то ще бъде за притежание на незаконно самоделно оръжие, но първо назначените експертизи трябвало да установят дали иззетата от мъжа ловна пушка е годна да стреля и дали с нея са произведени изстрелите.

В пияно състояние Ибрям Караасан вдигна накрак казанлъшката полиция, когато тръгнал да пали къщата на съседите си, тъй като решил, че втората му жена Кадрие му изневерява с възрастен мъж от фамилията. Нападателят бил усетен и прогонен с камъни, след което стрелял с незаконната си пушка. След 4-часова полицейска обсада мъжът се предаде на криминалистите. Кметът на Бузовград Михаил Янушев бе категоричен, че съселянинът му няма психични проблеми. 

Най-четени