Стреляли по Баретата с "Калашников" 30.01 | 15:41

Останки от автоматично оръжие са намерени в опожарения апартамент срещу Съдебната палата

От Диана Цветкова

Стрелецът, който простреля Златко Баретата в центъра на София, пред вратите на Съдебната палата, вероятно е използвал автомат "Калашников".

Това предполагат разследващите, след като откриха обгорели останки от такова оръжие в апартамента, който бе опожарен веднага след стрелбата вчера (29 януари).

Първоначалният оглед сочи, че оръжието е "АК-47", калибър 7,62 мм, съобщиха разследващи пред БТА.

Назначени са експертизи, които ще установят дали тези останки са годни за произвеждане на изстрел и дали с такова оръжие е стреляно по Златомир Иванов.

Същевременно адвокатът на Златко Баретата Марияна Тодорова коментира, че той не е имал никакви притеснения за себе си, а в деня на стрелбата е шофирал сам автомобила си и е решил на своя глава къде точно да спре и да влезе през централния вход на Съдебната палата.

"Не е бил с бронежилетка, придружавали са го две момчета, които не са имали оръжие, като само едно момче от охраната е имало оръжие", каза Тодорова, цитирана от агенция "Фокус".

Според Тодорова процесът, който се води срещу Баретата в Апелативния съд, ще се забави, тъй като не се знае колко време ще е необходимо, за да се възстанови.

Към момента е известно, че Златко Баретата все още е в тежко шоково състояние. Очаква се по-късно днес от "Пирогов" да дадат повече информация за здравето му.

Срещу Златомир Иванов бе стреляно около 9,30 часа вчера, малко преди той да влезе в Съдебната палата, за да се яви на заседание по делото срещу него.

По Баретата бе стреляно от таванско помещение в сградата точно срещу палатата, а веднага след това там избухна пожар. При нападението бе ранен и един от гардовете на Иванов, който е в добро здравословно състояние.

Водещи

Най-четени