Строителят на АМ "Люлин" отстранил всички щети 03.06 | 12:52

Към първи юни е подписан протокол, че всички дейности са изпълнени изцяло

От Елена Коцева

Към първи юни е приет и подписан протокол, в който се констатира, че всички дейности, залегнали споразумение с община Перник и турския консорциум "Мапа Дженгиз" са изпълнени изцяло. Това съобщи по време на парламентарния контрол министър Росен Плевнелиев.

Така строителят на магистрала "Люлин" е отстранил щетите, които е нанесъл на околната инфраструктура по време на изграждането на магистралата.

Считаме, че казусът е приключен, заяви министърът, цитиран от БТА. iNews припомня, че след като магистралата беше готова, общинските съветници и кметът на Перник заявиха, че няма да издадат акт 16 на обекта, каквото право имат, тъй като не всички задължения са изпълнени. 

От общината заявиха, че задължение на строителя е да ремонтира използваните пътища, които вече са разбити от преминаването по тях на тежкотоварни камиони. 

В споразумението между строителната фирма и общината са били предвидени десет мерки, които е трябвало да бъдат изпълнени. На община Перник са преведени средствата за депониране на земни маси.

Паричните обезщетения на хора със засегнати по време на строителството на магистралата земи се изплащаха от фирмата-изпълнител "Мапа-Ченгиз" в рамките на три работни дни: 4 май, 5 май и 9 май.

Фирмата имаше и ангажименти да възстанови пътя от Перник до Суходол, главната улица на Големо Бучино, която е разбита от тежките камиони, както и канавките и проводимостта на дерето през селото.

Строителството на АМ "Люлин" се проточи във времето, но и беше съпроводено не само със скандали, но и с нещастни случаи и трудови злополуки. 

Водещи

Най-четени