Студенти от НСА искат учебната си база в Несебър 14.04 | 07:41

С протестно шествие студентите подкрепят съдебните дела, които води Академията

От Кремена Бедерева

Студенти от Националната спортна академия ще излязат на протестно шествие за запазване целостта на учебната база по водни спортове в Несебър.

От НСА вече водят дела и процедури, за да запазят базата си. Студентите подкрепят преподавателите си и вече няколко пъти излизат на протест, като включително миналата година при акция в Несебър имаше сблъсък между студенти и властите. 

В предишното шествие се включиха около 2000 души. Студентите са категорични, че докато няма положителен резултат, няма да спрат.

Според организационния комитет на протестиращите трябва да се сложи край на тази сага и на казуса със спортната база, защото тя е предназначена за обучение на студенти. В момента българските студенти ходят по чужди лагери в Турция.

Базата не може да се ползва, тъй като с решение на съда е върната част от собствеността.

Трябва да се прекрати заграбването на студентската база, защото по този начин се унищожава студентския спорт в България, смятат организаторите.

Становищата с искане да бъде възстановена собствеността на базата са изпратени до Министерството на физическото възпитание и спорта, до Министерството на образованието, младежта и науката, както и до образователната комисия в парламента.

Днешният протест е със сборен пункт на площад "Александър Невски” в 11 часа, откъдето ще тръгне шествието. Те ще мине по маршрута: пл. "Александър Невски" - ул. "Оборище" - ул. "Г.С.Раковски" - бул. "Цар Освободител" - ул. "Дякон Игнатий" - ул. "Славянска" (Министерство на правосъдието) - ул. "Съборна" (Висш съдебен съвет).

Най-четени