Стъки се справи с охраната на Нова тв и влетя в студиото докато говорителят на кабинета изнася скандалнни данни за него 17.06 | 10:10

Антон Кутев и Станислав Недков влязоха в спор, а водещият Виктор Николаев обясни на ММА-ецът, че трябва да се бие с гардовете на медията

От iNews.bg

Защо ММА бойците се занимават с политика? Защото печелят повече, отколкото от спорт. Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев в Сутрешния блок на Нова тв.

"Нито стотинка не е взела дъщеря ми. Кандидатствали са и са взели финансиране от фондацията, но след като тя е напуснала", оправда се той по повод информацията от бившия спортен министър Красен Кралев, че дъщеря му се е възползвала от държавно финансиране за фондацията, в която е участвала.

"Нормално ли е министърът да има свои хора? Аз нямам мои хора в министерствата. Бил съм 1 час общо там и не съм бил на никакви разпити. Крайно време е да скъсаме с този начин на управление. Защо никога няма да имаме финалист на Tour du France? Аз мога да твърдя това, което съм видял. Хората да си направят сметките. Моментът, в който започнеш да правиш контрапротест, значи нямаш друг ход. През цялото време отместваме фокуса", каза още Кутев.

В този момент изненадващо Стъки  нахлу със сила в студиото, защото не охраната не е могла да го спре. Мъжът на Юлияна Дончева бе ядосан и обяви, че Кутев изнася манипулации.

"Ще трябва да се биете с нашата охрана. Моля ви, ще ви запишем за новините", опита се да го изгони водещият Виктор Николаев.  "Изнасят се някакви лъжи и аз не мога да се защитя", отсече Стъки, но отстъпи и напусна студиото.  "Аз не мисля, че тези пари са изхарчени добре. Начинът, по който са били оценени и е проведен конкурса, не е състоятелен", категоричен бе Кутев.  "Стъки твърди, че говорите за милион, а той изброи няколко десетки хиляди", припомни Виктор Николаев.  "Федерацията е взимала всяка година по 180 хиляди, общо правят 900 хиляди, с останалите пари стават милион и сто", завърши Кутев. 

Преди Кутев в студиото, но по официална покана, бе Стъки. Той изнесе данни, че през 2017 федерацията по ММА (която не е единствената по този спорт) получава 31 348 лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата. "През 2018г. – 34 890лв., а през 2019г. федерацията няма финансиране. През 2020г. сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хил. лв.", обясни Стъки. Кутев обаче твърди, без да показва документи, че данните са коренно различни.  Попитан защо Бойко Рашков отлага предаването на списъците на подслушваните за следващото Народно събрание, Кутев каза, че не му било работата да знае това. 

Водещи

Най-четени