Сухопътните войски прочистиха 122 декара в района на Горни Лом 15.10 | 16:52

Специализирана инженерна група е разузнала външната страна на завод "Миджур"

От Теодора Кокаланова

Специализирана инженерна група от състава на Сухопътните войски е прочистила площ от 122 дка в района на завод "Миджур". 

Действията на военнослужещите от военно формирование 28 880 – Белене за ликвидиране на последствията след взрива в завод "Миджур" край село Горни Лом продължават. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Специализираната инженерна група е разузнала и прочистила повърхностно площ от 122 декара в район от външната страна на завода.

Военнослужещите поддържат готовност да окажат съдействие и да осигурят безопасността на разследващите органи при извършване на процесуално-следствени действия на територията на завод "Миджур". 

Трагедията в Горни Лом отне живота на 15 души. Разпитите на служителите в завода продължават, като не се изключва и версията за атентат. Според главния прокурор Сотир Цацаров, категорично не може да се говори за саботаж.  

Във връзка с разследването ще се търсят показанията и на потърпевши при другите тежки инциденти във фабриката за боеприпаси. 

Предишните случаи са шест, с двама загинали – през 2006 и 2007 година. Близки на загиналите твърдят, че фирмата не е осигурила безопасни условия на труд.

Междувременно прокуратурата започна проверка на институциите, които отговарят за експорта на оръжията. 

Водещи

Най-четени