Събарят бивш соцмузей в Русе 14.07 | 12:05

Бившият музей на младежкото революционно движение в Русе е построена през 1984 г.

От Петя Михайлова

Бившият музей на младежкото революционно движение в Русе да бъде съборен, решиха общинските съветници на днешното си заседание, съобщи БТА.

Предложението бе внесено от кмета на града Божидар Йотов с мотива, че едноетажната постройка загрозява площадното пространство пред Операта. В момента тече мащабна реконструкция и модернизация на централния градски площад, финансирана с близо 10 милиона лева безвъзмездна помощ по ОП "Регионално развитие".

Работата по проекта трябва да приключи до края на юли т.г. На заседанието на съветниците бе отхвърлено предложението сградата да не се руши, а да бъде превърната в музей на средновековната икона или в малка художествена галерия.

Музеят на младежкото революционно движение е построен през 1984 г. и има площ от 123,75 кв. м. По времето на социализма тук е имало постоянна експозиция. От 13 години сградата е предоставена за безвъзмездно ползване от общината на регионалния съюз на КТ "Подкрепа". След събарянето й за синдикалистите ще се търсят други помещения.

Водещи

Най-четени