Събориха опасна сграда във Видин 12.07 | 11:36

Още няколко сгради са определени за събаряне – на улиците „Трайко Китанчев” и „Цар Асен I” и в кв. „Крум Бъчваров"

От Петя Михайлова

Във Видин днес бе разрушена поредната сграда, освидетелствана от комисия като опасна за живеене, съобщи БТА.

Постройката, която се намира на улица "Горазд” №35 /ж.к. "Химик”/, също е причина за недоволството на много граждани, живеещи в района.

"Поставили сме си за цел да премахнем голяма част от опасните сгради в града и няма да се поколебаем да изпълним задачата си”, заяви днес кметът Румен Видов.

Той уточни, че този проблем стои отдавна, но администрацията изчакваше края на зимния сезон и изтичането на обявените срокове за напускане на сградите от обитателите им.

"Законно настанените наематели и редовни платци са преместени в други жилища”, поясни кметът.

"Живеещите в този обект са се настанили без заповед и разрешение. Незаконно са се свързали към електрозахранването и към водоподаването”, уточниха от отдел "Управление на собствеността”.

Румен Видов припомни, че всъщност действията по премахване на такива сгради са започнали още през ноември 2010 г. Тогава до основи бе разрушена къща на улица "Владикина” №1. На базата на констатациите от комисия, кметът Румен Видов издаде заповед за премахването й.

Още няколко сгради са определени за събаряне – на улиците "Трайко Китанчев” и "Цар Асен I” и в кв. "Крум Бъчваров”. 

За първите пет месеца на годината над 400 незаконни строежа са премахнати в цялата страна. 1 321 незаконни обекта са на различен етап на изпълнение на процедурите.

Очакванията са през следващите четири месеца да бъдат разрушени още 400 строежа.

Водещи

Най-четени