Съвети от ЦИК! Как да сгъваме бюлетините 13.11 | 10:05

Вече има един постъпил сигнал

От iNews.bg

От Централната избирателна комисия съветват всички, които възнамеряват да дадат гласа си за някой от кандидат-президентите на балотажа, да сгъват бюлетината си два пъти. По този начин ще запазят тайната на вота си.

Причината от ЦИК отново да напомнят как да пускаме вота си, станаха множеството оплаквания в социалната мрежа Facebook. Освен това има и един постъпил сигнал за разтваряне на бюлетини при пускането им в урните от Монтана.

КАКВО ДА НАПРАВИМ

След като гласувате, а член на секционната комисия откъсне номера и постави втори печат, прегънете още веднъж бюлетината и тогава да я пуснат в урната.

СИГНАЛИ

Освен сигналът за разтваряне на бюлетините, в ЦИК има постъпили още два за нарушение на забраната за агитация в сутрешния блок на една от националните телевизии, който предстои да бъде проверен, и от избирателка, която е искала да гласува по настоящ адрес в Якимово, но не е била допусната. В последния случай жената не е подала заявление, че ще гласува по настоящ адрес и действията на секционната комисия са правилни, установила проверка, пише "24 часа".

Водещи

Най-четени