Съдбата ни вещае нови бедствия - 4000 души ще ни помагат в стихиите 18.08 | 12:15

Разработена е онлайн платформа за обучение

От Теодора Кокаланова

Близо 4000 служители на областните и общинските администрации ще бъдат обучени за действия при бедствия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" реализира проект на тема "Повишаване капацитета на органите на изпълнителната власт и органите на пожарна безопасност и защита на населението за действие при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации в Република България".

Проектът се финансира със средства от Оперативна програма "Административен капацитет", предаде БТА. Началото на инициативата е поставено през миналата година, а в началото на 2014 година курсове за квалификация и подготовка са преминали първите 60 обучители, служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

На база на изготвените лекции е издадена брошура, която обхваща основните действия на органите на изпълнителната власт и главната дирекция при пожари, наводнения, земетресения и инциденти с опасни вещества и материали. Предстои до края на октомври месец да бъдат обучени общо 4000 служители на областните и общинските администрации.

В края на проекта ще се проведе съвместно учебно занятие между органите на изпълнителната власт и служителите на ГДПБЗН. В рамките на инициативата е разработена онлайн платформа за обучение. 

Водещи

Най-четени