Съдебно-медицинската експертиза: Тодор е починал заради заболяване 20.01 | 16:25

Няма директна травма, която би причинила смъртта на 18-годишният младеж, смятат медиците

От iNews.bg

Съдебно-медицинската експертиза установи за Тодор, че няма следи от удари, както и директна травма, която би причинила смъртта на 18-годишният Тодор от Враца. Причината за кончината на абитуриента вероятно е заболяване, съобщи "Зов нюз".

По тялото на Тодор има 28 точковидни охлузвания от лявата страна, по-голямата част от които са получени при падането на земята. Няма причинно-следствена връзка между повърхностните наранявания и настъпилата смърт, категорични са източниците на сайта.

Близките на момчето пък коментират, че това са слухове, целящи да оневинят двамата братя Десислав и Иван Дамянови.

Тодор бе погребан днес във вранчанския квартал Кулата.

По-рано днес Мариян Иванов, един от свидетелите на трагедията разказа, че й майката на Тодор споделила, че синът й има заболяване.

"Отивам, трима се хванали на хорце - хванали са се ръка за ръка, след което разбирам, че двамата са братя - Десислав и Иван. Тодор е в средата", разказва очевидецът, цитиран от Dnes.bg. 

Според него е имало спор помeжду им и когато е пристигнал, скандалът все още продължавал. В препирнята се намесил и четвърти човек, клиент на такси, който изкрещял към братята: "Пуснете го, бе!"

Мариян разказва, че именно клиентът на таксито е направил опит да скрие бокса, който държал Тодор.
Мъжът твърди, че в този момент майката на Тодор пристигнала и крещяла, не след дълго синът се се свлякъл на земята. Жената казала никой да не го пипа, защото си имал здравословни проблеми.
Мариян решил, че Тодор е епилептик, а бил чувал, че на тях сами им се възстановяват жизнените функции.
"Но в този момент тя започна да крещи някой да помогне на Тодор, умирал.

Правил 2-3-4 гърча, опитал се да се изправи. В един момент се отпуснал... Не му улавях сърдечната дейност, пулс... Никъде аз не открих пулс. Може друг да го улови, но и докторът като дойде, и той не го улавяше на ръката. Дойде Десислав (единият от братята биячи – бел.ред.) и започна да бърка в устата му, като викаше: "Глътнал си е езика, да го извадя ли?".

Тодор бе погребан днес във вранчанския квартал Кулата.




 

 

Водещи

Най-четени