Съдия Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване 14.04 | 13:12

На 22 януари ВСС я отстрани от длъжност "съдия" в Софийския градски съд за срок от 6 месеца

От iNews.bg

Съдия Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, съобщиха на сайта на прокуратурата. На 26 февруари Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производствосрещ съдията от Софийски градски съд за престъпление по служба и за документно престъпление. На 25 март на Румяна Ченалова лично срещу подпис е връчена призовка за явяване в качеството на обвиняемо лице.

Румяна Ченалова не се явила на посочените дати, а разследването установило, че няма наличие на уважителни причини за това, е било указано на Областна дирекция "Охрана” - София и Областна дирекция "Охрана” - Стара Загора да доведе принудително лицето.

При многократно посещение на известните по делото адреси в двата града на 8 и на 9 април Ченалова не е била открита, поради което не е изпълнено указанието за принудителното й довеждане. Отправени са запитвания до съответните компетентни органи с цел установяване на нейното актуално местонахождение. Получените отговори не са съдържали нова информация.

Горното е наложило обявяването на Румяна Ченалова за издирване.

В края на миналата година Ченалова беше обвинена от френския посланик в неправомерни действия срещу френска фирма в България.На 22 януари ВСС я отстрани от длъжност "съдия" в Софийския градски съд за срок от 6 месеца.

Разследването по досъдебното производство се провежда от Специализираното звено за противодействие на корупцията.

 

 

 

Водещи

Най-четени