Съдът гледа делото за убийството на Яна 30.09 | 09:13

Кокинов ще консултира защитата на подсъдимия Чеци

От iNews.bg

Ще се проведе първото заседание след съдебната ваканция по делото за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева. Подсъдим за убийството на младото момиче е Николай Русинов – Чеци, съобщи БНР.

Като консултант на защитата се очаква да дебютира бившият главен прокурор на София Николай Кокинов. На този етап той няма право да адвокатства, освен ако Върховният административен съд не отмени дисциплинарното му уволнение.

Една от експертизите обаче внесе съмнение дали Чеци е убиецът на Яна, защото бяха намерени няколко косъма на неустановени досега лица. 

Малко след убийството на Яна именно Кокинов, който тогава беше градски прокурор на София, обяви, че Русинов няма да бъде обвинен за убийството и посочи като основен заподозрян първия задържан по случая Пламен Трифонов. Той обаче бе освободен след неколкомесечен престой в ареста след експертиза в чужбина, която категорично отхвърли той да е извършител на убийството. На негово място в ареста влезе Чеци, за когото градският прокурор твърдеше, че е невинен.

Водещи