Съдът намали присъдата на Рашков-младши 08.07 | 13:06

Намалени са и глобите, наложени на фамилията

От iNews.bg

Пловдивският апелативен съд постанови присъда - година и четири месеца затвор, за Кирил Рашков, внук на Кирил Рашков, като отмени предишното наказание, наложено му от Окръжния съд. То бе административно - глоба 5000 лева.

Присъдата се кумулира с наказание по предишно осъждане от Асеновградския районен съд в размер на две години лишаване от свобода. То е изтърпяно изцяло, така че реално Рашков няма да изтърпява наложеното му сега наказание, обясниха от Апелативния съд.

Присъдата беше изменена и в частта, в която подсъдимата Костадинка Рашкова беше осъдена на две години и осем месеца условно с три години изпитателен срок. Сега наложеното наказание е две години условно с 3 г. изпитателен срок. Присъдата е потвърдена за сина на Кирил Рашков - Ангел, и за снахата Гергина Рашкова, които бяха глобени с по 5000 лева.

Подсъдимите са признати за виновни в това, че през периода 15.04.2003 - 30.04.2011 г. в Пловдив не са платили данъци в особено големи размери. Кирил Рашков-внук е укрил над 50 000 лева, Ангел Рашков - близо 70 000 лева, Гергина Рашкова - над 32 000 лева, а Костадинка Рашкова - над 13 000 лева.

Всички, с изключение на Костадинка, са внесли в бюджета дължимите налози заедно с лихвите. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния конституционен съд.

Водещи

Най-четени