Съдът не реши дали да екстрадира Брендо в Румъния 18.03 | 10:40

Заседанието беше отложено, защото италианските власти не върнали Евелин Банев у нас

От Диана Цветкова

Софийският градски съд отложи заседанието, на което трябваше да реши дали Евелин Банев – Брендо да бъде екстрадиран в Румъния. Причина за отлагането е отсъствието на Банев.

Властите в Букурещ издадоха европейска заповед за арест на Брендо, във връзка със задържането му при спецакцията "Кокаинови крале" през лятото.

Брендо обаче в момента е в Италия, където е задържан по същото дело и отговаря пред тамошния съд по обвинения в наркотрафик. Властите на Ботуша са длъжни да го връщат у нас за съдебните процеси срещу него, но днес Банев не се яви в съдебната зала.

В съда е постъпила информация от италианските власти, че е невъзможно той да бъде върнат в България за днешното заседание. Не е получен и отговор от Румъния на питането, което градските съдии отправиха за уточняването на разноските по транспортирането му. Няма и отговор от "Евроджърст" по повод изясняването на казуса.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 април. Дотогава съдът трябва да получи повече информация от румънските власти, както и ще изпрати запитване до Брендо за това дали иска да присъства на заседанията по европейската заповед за арест.

Водещи

Най-четени