Съдът остави в ареста двойния убиец от Лозен, той отрича да има адвокат ВИДЕО 07.08 | 18:20

Мъжът бе докаран в съдебната зала окован с белезници. Искането за ареста бе внесено по-рано днес от Софийската градска прокуратура. Обвиняемият и неговият защитник не оспориха мярката за неотклонение

От iNews.bg

Софийският градски съд остави за постоянно в Чавдар Бояджиев, обвинен за двете убийства край софийското село Лозен. Мъжът бе докаран в съдебната зала окован с белезници. Искането за ареста бе внесено по-рано днес от Софийската градска прокуратура. Обвиняемият и неговият защитник не оспориха мярката за неотклонение "задържане под стража". Но пред съда Бояджиев заяви, че не е упълномощавал никого да го представлява. Защитата му е поета от служебен адвокат.

В неделя стана ясно, че мъжът е направил пълни самопризнания, като също така е признал, че умишлено е умъртвил още една жена. През 2022 той се обърнал към полицията, заявявайки, че е убил приятелката си по време на секс. Тогава той е освободен с мярка подписка, защото е бил обвинен в убийство по непредпазливост. При задържането му в Бояджиев е открит пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите.

Убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, като мотивът са финансови отношения между Бояджиев и жертвите.

Водещи