Съдът остави в ареста продавача на ракията убиец 12.01 | 12:24

Алкохолът, продаден от Тайфи Мекльов, уби 5 човека

От iNews.bg

Софийският апелативен съд остави в ареста Тайфи Мекльов – търговеца на алкохола, убил няколко души в Якоруда, предаде репортер на БГНЕС. Решението не може да се обжалва.

Припомняме ви, че в края на миналата година Окръжната прокуратура Благоевград привлече като обвиняем Тайфи Мекльов за това, че на 25 и на 26 декември е продал общо 6 литра метилов алкохол.

Той е обвинен за търговия с опасно за здравето питие, причинило смърт на повече от едно лице и апелативните магистрати прецениха, че към момента доказателствата са достатъчни, за да подкрепят обосновано предположение за това.

Самият Мекльов днес не беше на заседанието, на което се преценяваше мярката му за неотклонение. Стана ясно, че той не желае да се яви. Миналата седмица се оказа, че Мекльов не е бил конвоиран до София. Тогава стана ясно, че адвокатът му е подал молба за отлагане на заседанието заради заболяване. Днес той поиска САС да Мекльов от ареста с по-лека мярка за неотклонение.

При гледането на мярката му в Благоевградският окръжен съд, Тайфи Мекльов каза, че алкохолът му е доставен от Юсуф Мемчов – един от починалите. Родителите на Мемчов отрекоха това и казаха, че мъртвият им син е набеден.

Според прокуратурата версията на Мекльов е по-скоро защитна, отколкото вярна. Той е обвинен за смъртта на пет души.

 

 

Водещи