Съдът остави в ареста тримата охранители, обвинени в убийството на 52-годишен мъж 19.03 | 18:00

Тримата гардове пребиха до смърт болен мъж във варненски мол

От iNews.bg

Тримата охранители - Цветан, Ангел и Красимир от варненския Гранд мол, които са обвинени в убийството на 52-годишния Нягол остават в ареста за постоянно. Това реши Варненският окръжен съд на съдебно заседание.

Охранителите бяха привлечени преди два дни като обвиняеми по досъдебното производство, което разследва убийството на 52 - годишния Нягол от Варна, извършено във варненски мол.

Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов са обвинени в съучастие при убийството, което е извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Убитият Нягол Петров 52-годишен мъж, болен от шизофрения, е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в района на големия търговски център във Варна.

Бързите следствени действия доведоха до ареста на охранителите. За да определи най-тежката мярка за неотклонение, днес съда се съобрази със събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства.

Магистратите изтъкнаха, че е безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, студентът от ИУ във Варна Красимир и Цветан може да укрият или да извършат други престъпления. Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители в Гранд Мол Варна има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Според съда, единствената законосъобразна и адекватна в настоящия момент мярка за неотклонение спрямо тримата обвиняеми охранители е "задържане под стража". Тe могат да обжалват решението на Окръжния съд пред апелативните магистрати на 24 март.

 

Водещи