Съдът осъди бащата на Мануела Горсова на 2 г. условно 18.08 | 14:58

Двегодишната присъда е по делото за изхарчените пари за хазарт

От Кремена Бедерева

Красимир Горсов, бащата на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки Мануела Горсова, получи окончателно двегодишна условна присъда по делото за изхарчените пари за хазарт. Това постанови Софийският градски съд (СГС), съобщава БТА.

В обвинителния акт на Горсов се твърди, че той съзнателно е действал срещу интересите на дъщеря си, като е изтеглил над 132 000 лева от две дарителски сметки за лечението й.

Съдът обаче го признава за виновен за по-малка сума - 72 827, 40 лв. Горсов трябва да плати глоба от 150 лева.

Намалена e и пробацията му от две години на шест месеца. По делото не се установява несъмнено за какво точно подсъдимият е изразходвал сумата от 72 827, 40 лв.

В мотивите си към присъдата съдът е записал, че се разграничава от всякакви опити за публичното дискредитиране на Горсов.

iNews припомня, че през 2008 г. по бТВ бяха излъчени кадри от скрита камера, на които се вижда как бащата на Мануела играе хазарт. Момичето пострада след катастрофа, причинена от Максим Ставински и дълго време беше в кома.

След което съдът повдигна обвинение срещу Красимир Горсов и Районната прокуратура установи, че той е заложил над 75 хиляди лева - пари, предназначени за лечението на Мануела.

Водещи

Най-четени