Съдът прати Алексей Петров на физиотерапия под охрана 19.07 | 18:04

Здравето му се влошило, трябва му настаняване в санаториума в Овча купел

От Диана Цветкова

Здравословното състояние на подсъдимия по т.нар. дело "Октопод" Алексей Петров се е влошило и той ще се лекува в специализираната Болница за физикална терапия и рехабилитация в столичния кв. "Овча купел".

По време на престоя му в санаториума той ще бъде пазен от охрана.

Това реши Софийският градски съд (СГС), който днес гледа делото срещу обвинения за лидер на престъпна група за рекет и изнудвания Петров. На заседанието бяха изслушани трима лекари от болницата на Централния софийски затвор.

Според д-р Митрева, д-р Павлов и д-р Васев вариантите за провеждане на лечението на Алексей Петров са два: или той да бъде настанен в болница, или да го водят до нея всеки ден, за да бъде проведена необходимата му терапия.

След като изслуша справката на лекарската комисия, съдебният състав реши, че първият вариант е по-удачен.

Решението не променя мярката за неотклонение на Алексей Петров, а само се изменя режима на изпълнението ѝ.

СГС изиска от началника на Централния софийски затвор на Алексей Петров да бъде назначена охрана докато е в болницата.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 6 август от 10:00 часа. Дотогава трябва да бъде готова съдебно-медицинка експертиза за здравословното състояние на Петров.

Чак след като документът бъде изготвен СГС ще разгледа искането на защитата на Алексей Петров мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

Иначе, след края на заседанието Петров, който бе част спецотряда за борба с тероризма и съветник в ДАНС, се произнесе и за терористичната атака срещу израелски граждани в Бургас.

Според Алексей Петров това е икономически мотивиран терористичен акт, и "нелоялна конкуренция чрез тероризъм".

Водещи