Съдът решава дали да остави зад решетките задържаните за корупцията в ДАИ 07.04 | 08:46

Обвинението разполага с 32 тома доказателства за престъпна схема за рекет

От iNews.bg

Апелативният специализира съд ще гледа мярката на задържаните по разследването за организирана корупционна схема в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"(бившата ДАИ).

Специализираният съд остави в ареста петима от автомобилната администрация, сред които и началникът им Цветелин Цветанов. При обиските на домовете им бяха открити около 800 000 лв. Прокуратурата поиска постоянен арест за задържаните. Обвинението разполагало с 32 тома доказателства по разследването за корупцонната схема в ДАИ, която е действала от година.

Първоначално при спецоперацията бяха арестувани 18 на територията на 12 града в страната. Прокуратурата повдигна обвинение на 9 от тях, а за 7 поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Сред тях е изпълнителният директор на ДАИ Цветелин Цветанов като ръководител на организирана престъпна група, създадена за вземане на подкупи.

Според прокуратурата групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини е над 800 000 лв. Само от дома на Цветелин Цветанов са открити 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник още 401 900 лв. В останалите обвиняеми са намерени общо 220 000 лв.

 

Водещи

Най-четени