Съдът се произнася по делото срещу Брендо 11.07 | 08:05

Четирима са подсъдими за организиране и участие в престъпна група за пране на пари

От iNews

Софийски апелативен съд ще се произнесе по присъдата на Евелин Банев – Брендо, Симо Карайчев, Моника Добринова, Десислава Дишлиева в 11:00 часа. Те са подсъдими за организиране и участие в престъпна група за пране на пари.

Процесът срещу Брендо в България започна през юни м.г., като подсъдими, освен него са бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - вдовица на застреляния Константин Дишлиев и брат му Симо Карайчев.

Тримата получиха условни присъди от по три години за участие в организирана престъпна група. Според прокуратурата те са изпрали 11 138 650 евро или над 21 000 000 лева, спечелени от наркотрафик.

Съдът постанови, че сумата се взема в полза на държавата. Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. Прокурорът по делото поиска наказание 12 години лишаване от свобода за Евелин Банев – Брендо и шест и половина години за Симо Карайчев.

За бившата съпруга съпругата на главния обвиняем Банев – Моника Добринова беше поискана присъда от 3 години лишаване от свобода и за Десислава Дишлиева - вдовица на застреляния Константин Дишлиев – присъда от 6 години лишаване от свобода, съобщи в. "24 часа".

 

Водещи

Най-четени