Съкращават 3100 военни от армията 27.01 | 20:16

Тази година по плана за развитие на въоръжените сили се пристъпва към трансформиране на формированията от тактическото звено

От Кремена Бедерева

Тази година по плана за развитие на въоръжените сили се пристъпва към трансформиране на формированията от тактическото звено - бойни, поддържащи, осигуряващи подразделения, каза на пресконференция министърът на отбраната Аню Ангелов.

Той посочи, че през 2012 г. ще има намаление от 30% от предвиденото в плана до 2014 г. на щатни длъжности в армията - общо около 2700 длъжности за военнослужещи и 400 - за цивилни служители.

На голяма част от военните в закриваните гарнизони - Мусачево и Враца, е дадена възможност да продължат да служат в други гарнизони, каза министърът, цитиран от БТА.

До края на февруари ще стане ясно кой ще оглави военното разузнаване, съобщи още министърът на отбраната. Засега изпълняващ длъжността шеф на "Военна информация” е Веселин Иванов.

Името на новия ръководител на службата ще стане ясно, след като бъде съгласувано с останалите институции. Министър Ангелов не уточни, дали ще бъде увеличен мандатът на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, който изтича през тази година.

"Аз представих новото ръководство и изказах благодарност от името на президента. Той ще се срещне с тях, след като се завърне от командировка. Представих пред целия състав на Националната разузнавателна служба и новото ръководство. Бригаден генерал Драгомир Здравков Димитров става заместник-директор, който ще изпълнява и задълженията на директор до назначаването на титуляр", каза министърът на отбраната, цитиран от БНР.

Водещи

Най-четени