Съпругата на барикадиралия се в „Стрелбище” е спасена 27.03 | 14:27

Жената беше изведена на носилка от жилището, преговорите с мъжа й продължават

От iNews.bg

Ситуацията с барикадиралия се в столичния квартал "Стрелбище” бивш полицай започва леко да се подобрява. От няколко минути съпругата на въоръжения психично болен Петър Коджейков вече е извън опасност. Тя беше изведена от жилището на носилка, след което линейка я откара в болница, съобщи БГНЕС.

Самият Коджейков обаче все още е барикадиран в апартамента и засега отказва да се предаде на полицаите. В момента те продължават да преговарят с него, съобщава главният секретар на МВР Георги Костов, който ръководи операцията на място. Той отново припомня, че полицаите целят да запазят живота и на възрастния си бивш колега.

По-рано днес Петър Коджейков стреля по полицаи, които се опитаха да преговарят с него. Малко по-късно баретите успяха да проникнат в жилището през балкона. След това преговорите с психично болния мъж започнаха да се водят буквално през вратата на една от стаите в апартамента.

Петър Коджейков все още не знае, че съпругата му е изведена от апартамента. В момента той е изолиран, намира се сам в стая, и в него има оръжие, което най-вероятно е бойно и определено е незаконно притежавано, обяснява Костов. Към преговарящия екип вече се е присъединил и психолог.

Водещи

Най-четени