Със 112 шега не бива – 11-годишен вдигна спешния телефон накрак 15.04 | 15:06

Младежът подал сигнал за поставен взрив под линейка

От Теодора Кокаланова

Момче на 11 години е подало сигнал в полицията в Поморие за поставен взрив под линейка, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас. Сигналът е бил анонимен и е подаден на стационарен телефон в полицейското управление.

Момчето съобщило, че под линейката, която обслужва село Горица, има поставена бомба. В резултат на бързите издирвателни мероприятия малолетният е заловен. Момчето е от поморийското село Гълъбец. Пред полицаите разказало, че с обаждането искало само да се пошегува. Срещу детето е образувано досъдебно производство, допълват от пресцентъра на полицията в Бургас.

Оттам обясниха, че при подобни случаи с непълнолетни досъдебните производства се прекратяват, а децата се прехвърлят към Комисията за противообществени прояви за малолетни и непълнолетни. "Твърде вероятно е комисията да излезе със становище момчето да посещава консултации с психолог", каза Цветелина Рандева, говорител на полицията.

Тя припомни, че последният такъв случай е отпреди близо месец, когато непълнолетен заплаши с бомба основно училище "Христо Ботев" в Средец. Момчето е извършило обаждането от телефона на майка си. 

Водещи

Най-четени