Със 199 км/ч. - рекордът е на моторист край Плевен 18.04 | 14:01

Стационарна видеокамера на КАТ край града регистрира редица нарушители

От Кремена Бедерева

Стационарна видеокамера на КАТ регистрира край Плевен мотоциклетист, който е нарушител с рекорд. Това съобщи главен инспектор Йордан Дундаков, началник сектор КАТ-Пътна полиция.

Той е "засечен" на околовръстния път на 17 април със 199 километра в час при разрешени 90. Същият нарушил правилата и на 6 април - заснет е със 186 километра в час. Глобата му ще бъде около 700 лева, каза Дундаков.

За месец камерите на КАТ в Плевен са записали 2300 шофьори с превишена скорост. В дните с усилен трафик дневно са заснемани по 200 нарушители. Събираемостта на глобите е 70 на сто. Вече има опит за повреждане на стационарната камера.

Тя е наръсена с боя, затова липсва запис за два дни. За справяне със ситуацията, полицията предвижда устройството да бъде местено на различни места и така да изненада за шофьорите. До 2020 г. регионът ще разполага с 9 видеокамери.

Целта е да спомогнат за по-стриктно спазване правилата за движение и така да бъде намалена наполовина смъртността, каза началникът на КАТ. Той уточни, че сега средно годишно в Плевенско загиват при катастрофи 30 души.

Водещи

Най-четени