Съседски скандал за паркомясто завърши с поредица от ритници 25.02 | 17:57

Изненадващата агресия на група софиянци се стоварва върху семейството на Димитър Ташев

От Елена Коцева

Пребит заради място за паркиране. Не, това не е вследствие от скандал за паркомясто в центъра на столицата. Така завършва петъчната вечер за Димитър Ташев, който се свърза с iNews, за да разкаже историята, на която е станал потърпевш.

Димитър Ташев е бил пребит и то не само веднъж, тъй като групичката агресивни съседи се връща, за да довърши започнатото, след като отзовалите се на първия сигнал полицаи си тръгват.

Самият Димитър не проумява откъде и точно как се е запалил пожарът на агресията в късния следобед на 22 февруари. На ул. "Крушовски връх" №6, квартал "Овча купел", където той живее под наем от две години, синът му го предупреждава, че съсед иска да освободи мястото за паркиране.

Димитър е спрял колата си в близост до къщата, където живее. Там той паркира рядко – един-два пъти месечно, и за кратко. Освен това точно съседът, който се нахвърля върху него, му е предлагал няколко пъти да използва точно това място, за да не си пречат.

Но на 22 февруари вечерта, когато Димитър Ташев тръгва да паркира отново, той е нападнат. Преди да получи първия удар, е имало и заплахи – една от леките, че ще му пръснат зъбите – до заканата, че до половин час ще бъде мъртъв. Въпросният съсед заявява, че на улицата се случва само това, което той каже.

А Димитър Ташев дори не е сигурен в името на съседа, тъй като не общуват, нито пък някога до този момент са изпадали в конфликт. Без да е сигурен Димитър посочва името Краси Маринов.

При първия сблъсък Димитър Ташев получава кроше в лицето и отвръща, за да се защити. След което се прибира в къщата си. Половин час по-късно обаче шум изкарва него и семейството му на улицата: Група от 5-6 души трошат колата му – огледала и стъкла, между тях са въпросният съсед, брат му и сина му, както и още няколко души от махалата.

След колата те настъпват към къщата, въпреки че до този момент Димитър не се намесва.

В къщата се намират по това време и жена му и двете му деца – момче и момиче на 15 и 16 години.

Димитър се опитва да спре нападателите си на стълбите, именно за да предпази семейството си. Там той е удрян, включително и с бухалка, ритан и блъскан. Нападателите избягват обаче, тъй като разбират, че съпругата на Димитър Ташев е повикала полицията.

Така първата жалба в 6-то РПУ Димитър и съпругата му подават около 20 часа. Димитър отива на преглед през Военномедицинска академия, където му е издадено медицинско свидетелство.

Прибирайки се обаче в квартала, той решава, че трябва да прибере неща от разбитата си кола. В този момент отново същата група го напада. Съпругата и синът успяват да се скрият в къщата и отново викат полиция. Самият Димитър Ташев признава, че и в двата случая органите на реда са дошли много бързо и са направили каквото могат.

В момента Димитър е благодарен, че няма нищо счупено, но следите от побоя са сериозни. Заради ударите и натъртванията, има болки при дишане.

Самият той обаче не проумява как е възможно да се случва това и какви са причините точно, за да подбуди такава агресия. Принципно в крайните квартали има все пак достатъчно място за паркиране. До този момент Димитър Ташев няма никакъв проблем нито с наемодателя си, нито със съседите си. "Но някой ще защити ли мен и семейството ми в случая?", пита той.

На този етап Димитър няма намерение да се мести или да търси квартира в друг квартал, въпреки че признава – изпитва страх за семейството си и дали тормозът няма да продължи.

На въпрос смята ли, че агресията може да се обвърже с надигналите се протести в ромските махали в София от последните дни, Димитър беше категоричен – "Аз не деля хората по никакви признаци. Има добри и лоши хора. Други хора няма."

Мъжът е подал и втора жалба в 6-то РПУ. Смята да заведе и граждански иск в съда.

Очакваме да получим информация и от разследващите органи, които са поели случая. 

Най-четени