Състоянието на жп мрежата след падналите снегове и дъждове остава критично 26.10 | 12:49

Продължава да бъде прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка

От Теодора Кокаланова

Вследствие на обилните валежи продължава да бъде прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. 

Влаковото движение е спряно, поради наводнен железен път, надвиснали клони върху контектната мрежа, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура. Поради тази причина, днес (26.10.2014 г.), не се движат влакове в някои жп участъци. 

Преустановено е движението в района на Соколово – Горна Оряховица, поради липса на напрежение в контактната мрежа. Прекъснато е движението в междугарието Самуил – Висока поляна - Хитрино, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

Прекъснато е движението в междугарието Русе - Ястребово, поради липса на напрежение в контактната мрежа. Прекъснато е движението в междугарието Царева ливада - Габрово, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са по местата и работят по разчистване на трасетата, осигуряване на габарит и подаване на напрежение в контактната мрежа. 

Проблемен остава и жп участъкът Хасково - Димитровград, където е наводнен железният път, предаде агенция "Фокус". След отдръпване на водата, екипи ще започнат работа по възстановяване на по жп трасето. 

Създадена е организация за трансбордиране на пътниците с автобуси от Горна Оряховица до Дъбово и от Димитровград до Хасково. Предстои и осигуряване на автобуси за превоз на пътници между Русе и Каспичан.

Водещи

Най-четени