Съюзът на артистите призовава цялото общество срещу агресията на Сидеров! 26.10 | 15:54

Организацията иска имунитета на депутатите от "Атака" и забрана на телевизия „Алфа“

От iNews.bg

Да се отнеме лицензът на телевизия "Алфа" и да се свали депутатският имунитет на Волен Сидеров и колегите му, придружавали го в НАТФИЗ. За това настоява Съюзът на артистите в България (САБ) в писмо до председателя на парламента, главния прокурор и председателя на СЕМ, разпространено до медиите.

Председателят на САБ Христо Мутафчиев е разговарял и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева за санкциите и мерките, които трябва да се предприемат срещу Сидеров и неговите сподвижници заради хулиганските им прояви и чуството им за безнаказаност, породено от депутатския имунитет. Това съобщи пък Цачева на брифинг в парламента по повод безобразията на народните представители от "Атака".

Ето и текстът на писмото, изпратено от Съюза на артистите до институциите:

"В последните дни българската общественост стана свидетел на безпрецедентно поведение от страна на лидер на политическа партия и народни представители от същата партия, които нахлуха в автономно българско висше учебно заведение. Използвайки имунитета си, те агресивно публично нападнаха български студенти. По телевизия "Алфа", собственост на партия "Атака", се разпространява съобщение със снимка на наш млад колега с обещание за парична награда за разпознаването му.

САБ като творческа организация изразява своето възмущение от извършените действия на провокация към младите ни колеги и към младите хора в България. Никой, който си позволява подобно поведение, не може да се крие зад депутатския си имунитет.

Настояваме институциите в България да вършат само това, за което са избрани - народните представители да приемат закони, като се ползват от имунитет само за правото си на мнение по приемането на закони, а не при хулигански прояви и провокации.

Настояваме МВР да преследва закононарушителите и да пази гражданите.

Настояваме СЕМ да отнеме лиценза на телевизия "Алфа" и да сезира прокуратурата за насаждане на омраза.

Настояваме да бъде свален депутатския имунитет на Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Илиан Тодоров и останалите участници в скандала и срещу тях да бъдат предприети съответни действия.

Призоваваме творческите съюзи, висшите училища, културните институти, медиите, дейците на културата и гражданите да кажем обединени: "Не на агресията!".

 

Обръщаме се към вас с призив всеки да намери своята форма на активно несъгласие и на цивилизовано действие, за да ни подкрепи в нашите искания. Искаме промяна на законите, безсилни да спрат това безумие. Искаме съдебната система и органите на реда да изпълняват своите задължения по защита на гражданите, а политическият елит да се разграничи от деянията на своя колега!"

Водещи

Най-четени