ТИР отнесе 7-годишно момченце 09.04 | 14:00

Малчуганът е с опасност за живота

От Теодора Кокаланова

Румънски тираджия блъсна 7-годишно момченце в село Осенец, съобщават от полицията в Разград. Инцидентът е станал вчера (8 април) около 13:50 часа на главния път Русе – Разград в близост до автобусна спирка в селото.

Товарен автомобил Renault с румънска регистрация, управляван от румънски гражданин, пътуващ в посока Разград, блъска пресичащото пътното платно дете Ф. З. Д., на 7 години, от град Цар Калоян. Тираджията е карал с несъобразена с пътните условия скорост.

Детето е откарано в Центъра за спешна помощ в Разград, където му е направена рентгенова снимка. Момченцето е получило охлузвания и натъртвания по цялото тяло. Състоянието му се е влошило и се е наложило да бъде извършена операция, при която е отстранен далакът. Пострадалото дете е настанено за лечение в МБАЛ в гр. Разград с опасност за живота.

Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол, който отчита 0:00 промила и му е взета кръвна проба за допълнително изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени