Табели с големина на билбордове ни казват къде да търсим магистралата 31.07 | 17:58

Като летим със 140 км, не виждаме сегашните табели, коментира шефът на АПИ

От iNews.bg

Пътувайки към или от морето се оказва, че много шофьори изпитват затруднение да намерят новото трасе на магистрала "Тракия".

Това става ясно от коментарите на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.Той, заедно с министърът на благоустройството, инспектираха строителството на "Тракия".

На отклонението с път I-6 има три табели, които показват накъде е магистралата. "Разбира се, когато се пътува със 130-140 км, където разрешението е 90 км, логично е да се пропусне", обяснява Лазаров, цитиран от Агенция "Фокус".

Ето защо и от АПИ ще се опитат да решат проблема с табели с размери на билбордове. Те ще ни указват къде да търсим магистралния път. А допълнително пък ще бъде изрязана растителност, защото пречи на видимостта и знаците не се виждат.

Всъщност, странни табели съвсем не липсват по нашите магистрали (виж снимката вдясно).

Само преди броени дни от Агенция "Булфото" показаха снимки на знаци, които рядко се срещат по европейските магистрали.

Или с други думи, карайки по "Хемус"  шофьорите трябва да внимават и да не се ударят в преминаващите говеда - знак, по-типичен за третокласен път, минаващ край малко населено място.

Коментарът на колегите под тази снимка е, че те често са алармирали за наличието на добитък по трасето и на "Хемус", и на "Тракия".

По тази причина и пътните полицаи са се превърнали в овчари, гонещи заблудени овце, крави и говеда, а не изпълняват основните си задължения - да регулират трафика.

Водещи

Най-четени